ICE: thuis of op vakantie : programmeer een ICE-code in uw gsm of smartphone. ICE is een internationale code die 'In Case of Emergency' betekent. Via deze code kan elke hulpverlener (ambulancier, politie, dokter, ...) iemand van uw familie of vrienden bereiken met uw telefoon wanneer u zelf bewusteloos bent. ICE is gebaseerd op een internationale afspraak en werkt zowel in België als in het buitenland. Het is gratis, want u programmeert gewoon de belangrijkste telefoonnummers in uw gsm (bijvoorbeeld ICE1 voor uw partner, ICE2 voor uw ouders of kinderen, ICE3 voor uw buren, ...)

Zeldzame klimopbremraap gespot in Vorselaar

Op de Markt in Vorselaar staan een paar honderd klimopbremrapen in bloei. Dit is erg bijzonder en benadrukt het gezonde en groene karakter van ons dorp. De klimopbrembraap komt immers amper voor in België en staat als 'zeer zeldzaam' genoteerd op de Nederlandse Rode lijst van planten. We nodigen u van harte uit om eens naar deze unieke bloemen te kijken, maar vragen u wel om de planten te respecteren, niet aan te raken en zeker te laten staan.

Nieuw onthaalsysteem maandagavond

Sinds deze week is het wijkkantoor van de politie verhuisd naar het gemeentehuis. De agenten hebben spreekuur in het gemeentehuis op maandag van 9u tot 12u en van 17u30 tot 19u30, op woensdag van 9u tot 12u en op vrijdag van 9u tot 12u.

Om onze dienstverlening op maandagavond in vlotte banen te leiden, voeren we wanneer het druk is drie onthalen in. U kan aanschuiven bij het onthaal 'algemeen, bevolking, OCMW', bij het onthaal 'politie' of bij het onthaal 'bouwen, wonen, milieu'. Op deze manier hopen we iedereen snel en efficiënt verder te helpen.

Vacatures gemeente en OCMW

Op dit moment hebben we vacatures uitstaan voor poetsdames/heren en een deskundige ICT/GIS. Raadpleeg dan de functieomschrijving, aanwervingsvoorwaarden en sollicitatiedatums op onze website en solliciteer indien u denkt in aanmerking te komen.

> Info: personeel@vorselaar.be, 014 50 11 01

Sluitingsdagen

Onze nationale feestdag valt dit jaar op dinsdag 21 juli. Die dag zijn alle OCMW- en gemeentediensten gesloten. Behalve de bibliotheek maken alle diensten de brug op maandag 20 juli. Vanaf woensdag 22 juli staan we graag terug tot uw dienst.  Opgelet, Kinderclub De Regenboog en Speelplein Kaboem zijn die week gesloten.

10 op 10 voor een veilig schoolverkeer

De grote vakantie is nog maar net begonnen, maar onze dienst mobiliteit is volop bezig met het veilig schoolverkeer. Als gemeente willen we de Vorselaarse scholen, leerlingen, ouders en leerkrachten stimuleren om zich veilig en duurzaam te verplaatsen. Dankzij de 10-op-10 actie van de provincie Antwerpen hebben we verkeersmaterialen kunnen aankopen. De scholen kunnen deze via een uitleensysteem gebruiken in hun verkeerslessen. Voor de kleuters is er een speciaal pakket 'Horen, zien en rijden' ter beschikking.